Bambus terase

Bambus terase

Background Image

BAMBUS TERASE

IZJEMNA TRDNOST

Kerowood bambus terase

Divider Image

Ekološko prijazen les iz bambusa izjemne kakovosti z 25 letno garancijo.

Pantetiran je iz bambusa vrste Moso, ki zagotavlja večjo dimenzionalno stabilnost, trdoto, požarno varnost in vzdržljivost. Vgrajen je v več kot 40 državah po svetu in Evropi, v različnih klimatskih razmerah.

Z bambusom Kerowood lahko ustvarimo luksuzne zunanje prostore, kot so terase, balkoni in bazeni.

Kerowood lahko naročite v dveh barvnih kombinacijah in dveh izvedbah (gladki ali valoviti), in tako najbolje spojite arhitekturo s toplino lesa. Izbrani barvi se podata tudi k najzahtevnejšim arhitekturnim oblikam.

TEST NEMŠKEGA EKOLOŠKEGA INŠTITUTA

Bambus KERO je bil razvit kot ekološka in trajna alternativa za vse bolj redke tropske vrste lesa. K razvoju izdelka je prispeval nemški tehnološki inštitut, ki je primerjal tropski les in bambus.

LUMAR HIŠA IN KEROWOOD

Les KERO lahko uporabimo tako za zunanje terase kot za stenske obloge - kar je razvidno na spodnjem posnetku, kjer se je stranka odločila za fasadne obloge garažnega prostora. Deske smo prilagodili zaradi omejene teže motorja dvižnih vrat.


Posebnost bambusa Kerowood

Divider Image

Posebnost bambusa KERO je v obdelavi razbite strukture vlaken, ki jih pod pritiskom 2300 kg stiskajo, da dobijo najtršo vrsto lesa po Brinellovi lestvici (9,5 kg na mm2). Nato mu s termično obdelavo pri 200 °C povečajo trdoto in stabilnost za 50 % in uničijo hemicelulozne sladkorje, ki so vir hrane trohnobam, ki razkrajajo les in s tem zmanjšujejo njegovo trajnost. Njegova življenjska doba je brez dodatne kemične zaščite do 30 let.


Enostaven za vgradnjo

Divider Image

Kerowood bambus terase so zelo enostavne za vgradnjo, saj imajo na vrhu deske sistem pero-utor, ki omogoča hitro vgradnjo in povezavo brez razreza in vidnih razmakov med deskami, kar je bistveno bolj ekonomično in vizualno dovršeno.

Posebna simetrična oblika ponuja možnost, da izberete valovito ali gladko pohodno stran in omogoča hitro vgradnjo z nevidnimi sponkami Kerowood. Vgradnja se opravi brez vidnega vijačenja, kar onemogoča zvijanje in pokanje lesa in ohranja njegovo prvotno obliko.

Les se krči, širi, zvija in upogiba po svoji naravni strukturi. Kadar ga razčlenimo, oziroma potisnemo iz naravne strukture in nato ponovno spojimo, mu s tem preprečimo njegovo delovanje in dobimo popolnoma stabilizirano formo.

Kerowood bambus terase zaradi svoje razbite strukture in dimenzionalne stabilnosti ne pokajo, se ne širijo, zvijajo in trstičijo kot druge vrste lesa, ki imajo prvotno lesno strukturo. Je najstabilnejša vrsta lesa in se po vseh svojih prednostih uvršča v razred prave tikovine. Ponuja lep, topel videz in občutek dotika narave.

Kot vsak tropski les, dobi tudi bambus KERO po določenem času sivo patino, če ga ne oljimo.

Izgled ob vgradnji.

Izgled po petih mesecih.

Izgled po 12 mesecih.


Kerowood ponudba

Divider Image

KEROWOOD ZUNANJA OBLOGA
Kerowood zunanja obloga je dobavljiva v dveh barvah in dveh izvedbah. Na voljo je tako gladka kot rebrasta zgornja površina.

KEROWOOD PODKONSTRUKCIJA
Izjemno odporna in kvalitetna oljena bambusova podkonstrukcija v dimenzijah 2500 × 40 × 40. Priporočena razdalja pri montaži je 460 mm.

KEROWOOD VIJAKI IN SPONKE
Pri montaži uporabljamo sponke in vijake s protikorozijsko zaščito, ki omogočajo nevidno vijačenje in vizualno dovršenost.

M Comfort

Dimenzija v mm: 1850 × 140 × 20

D Luxury

Dimenzija v mm: 1850 × 140 × 20

Dimenzija v mm: 1850 × 66 × 20


Obnovljiv vir

Divider Image

Bambus je najhitreje rastoča rastlina na svetu in tudi zelo hitro obnovljiv naravni vir. V nasprotju z drevesi, ki se obnovijo v 40 do 60 letih, je bambus mogoče posekati vsakih 4 do 5 let.

CO2 nevtralen

Divider Image

Pridelava Kerowood bambusa zmanjša odtis CO2 in ne poveča emisij toplogrednih plinov, zato je izdelek KERO CO2 nevtralen.

FSC certifikat

Divider Image

FSC je mednarodna in neprofitna organizacija, ki promovira trajnostno gospodarjenje z gozdovi. Pridelava Kerowood lesa je okolju prijazna in socialno pravična.


Nekakovosten material in nepravilna montaža

Divider Image

Nekakovosten material in neprofesionalna montaža ter vzdrževanje lahko povzroči krajšo življenjsko dobo lesene terase in posledično večji finančni zalogaj.

Dobro načrtovanje in izbira pravega lesa je eden pomembnejših vidikov izgradnje lesene terase. Življenjska doba vaše terase bo odvisna predvsem od izbire kakovostnega lesa, ki vam bo ob primernem vzdrževanju služil daljše časovno obdobje.

V nadaljevanju si lahko ogledate posledice nepravilne izbire vrste lesa in neprofesionalne montaže lesenih teras.

Nepravilna izbira in dimenzija tropskega lesa. Po določenem časovnem obdobju se pojavi širjenje, krčenje in pokanje lesa.

Izbrana vrsta lesa, ki ni primerna za odkrite terase, sploh v preširokih dimenzijah, saj se ta prične raztezati in trstičiti.

Zaradi nepravilnega sušenja je po enem letu in pol lesena obloga začela pokati in razpadati.


25 let garancije

Class 1 EN350

Class 4 EN335

> 9.5kg/mm2 EN1534

ognjevaren Cfl-s1

E1 HCHO

Nedrseča podloga

FSC certifikat

CE certifikat