Brušenje drvenih terasa kao komponenta čišćenja

Brušenje drvenih terasa kao komponenta čišćenja

ikona-4

Čistilno brušenje se priporoča nekje po treh letih, običajno se to opravi spomladi, pred začetkom sezone. Tako bo terasa kar najbolje pripravljena na uporabo.

Skozi poletne mesece in tudi preko zime se na terasi neizogibno nabira umazanija, pokažejo se tudi posledice vremenskih vplivov in obrabe. Ti učinki so lahko precej opazni, lahko pa v veliki meri nevidni – površina lesenih podnic postaja hrapava, naredijo se luske, ki jih ne moremo enostavno opaziti. Jih pa občutimo, če po terasi hodimo bosi, poleg tega bo hrapav les zadrževal vlago in se ne bo učinkovito sušil, kar pripelje do hitrejšega propadanja terase.

Proti površinski umazaniji kot potencialno problematičnim poškodbam podnic, se uspešno borimo s čistilnim brušenjem lesene terase, seveda pa je priporočljivo, da ga opravi strokovnjak s primerno opremo.

Brušenje običajno opravljamo z električnim ekscentričnim brusilnikom Kerowood PRO Cleaner s fino granulacijo, ki omogoča učinkovito odpravljanje umazanije, starega olja in površinskih poškodb, ne da bi s tem posegali globlje v les. Tako uspešno podaljšamo življenjsko dobo lesene terase in površino tudi močno polepšamo ter hkrati pripravimo na oljenje.

Teraso pometemo, zbrusimo s strojem in nato odpadni prah in umazanijo, ki nastane pri brušenju, temeljito posesamo, nato se lotimo oljenja.